Unde mergem vara în weekend, cu copiii, pe lângă București?

Nu știu cum sunteți voi, dar noi ne facem de lucru (a se citi de ducă) aproape în fiecare weekend. Mai ales după ce se încălzește afară și e numai bine de stat cu orele la soare și aer. Și cum nu plecăm de fiecare dată cu stat peste noapte, luăm la rând atracțiile de pe lângă București. Le trec mai jos în ordine oarecum geografică; sunt convinsă că nu vă spun noutăți absolute, dar e bine să (mai) fie grupate undeva, când te lovește lipsa de inspirație.

Înspre nord

Grădina Vlahiia

Mică fermă unde poți vedea animalele, restaurant mare, loc de joacă, iarbă, un mic lac, verdeață – excelent pentru câteva ore de petrecut afară, în Snagov. Nouă ne-a plăcut de fiecare dată. Iar dacă vrei să rămâi peste noapte, au câteva căsuțe maramureșene foarte dichisite. Un sfat, însă: să faceți rezervare, deoarece se aglomerează la prânz.

Hai Departe Gradina Vlahiia

Mogoșoaia

Aici sunt două opțiuni: fie în parc, unde e la fel ca în orice parc mare dar mai schimbi peisajul, fie la castel. În primul e avantajul locurilor de joacă și a tiribombelor care pot distra piticii, dar mie îmi place mai mult la castel. În grădinile cochete și parcul din jur, de fapt. Nu se plătește intrare, spațiul verde e mare și numai bun de zburdat cu mingi, rachete, leapșa sau orice joc vioi, pe lac sunt de multe ori lebede, iar dacă ai noroc găsești și masă la restaurant – am așteptat destul de mult ultima dată, totuși.

Hai Departe Mogosoaia

Domeniul Știrbey

Prima dată am ajuns aici la festivalul Summerwell acum mulți ani, înainte să o avem pe Vera și am văzut ce grozav e domeniul acesta din Buftea. Deși am luat pitica și la festival, când e liniște și pace e mult mai ok pentru ea. Copaci bătrâni, umbroși, poiană cu iarbă, mult spațiu de plimbare sau de mers cu bicileta, lac și lebede, restaurant la palat. Se întâmplă, însă, multe evenimente aici, deci trebuie să verificați înainte, să nu faceți drumul degeaba. Am poze doar de la festival, trebuie să vă imaginați că lipsește marea de oameni din fundal. Nimic mai simplu.

Hai Departe Stirbey

Edenland Park

Trasee în copaci, tir cu arcul, locuri de joacă, animale și păsări, paintboll, escaladă, echitație, căsuțe în copac, biciclete, poți să faci de toate aici, cu copii mai mari sau mai mici. Dar ce mi-a plăcut cel mai mult la parcul acesta de agrement din Balotești, e că poți să stai afară în mijlocul zilei, pe caniculă. Pentru că e în pădure, iar copacii sunt din cei bătrâni și bine crescuți, e considerabil mai răcoare și mai plăcut în zilele când la soare te topești.

Hai Departe Edenland

Moșia Corbeanca

Am fost aici la un botez și în general organizează evenimente, dar au și terasă de vară și loc de joacă generos cu trei trambuline. Cine știe cum fac prea mulți bălăurași închiși într-o trambulină, înțelege de ce mă încântă numărul lor. Au și o pajiște mare și verde spre lac, numai bună de alergat. Dar dacă se întâmplă vreun eveniment acolo, însă, accesul spre pajiște este limitat. E în Corbeanca, cum îi zice și numele.

Hai Departe Mosia Corbeanca (2)

Înspre sud

Parcul de aventură Comana

Și aici e cu trasee în copaci, stat la iarbă verde și la restaurant la terase, dar și cu plimbări pe jos, cu bicicleta sau cu titicarul în delta Neajlovului, livadă de pruni, înghețată și cules de legume din grădină. Deci o zi plină. Se aglomerează destul de mult, dar cumva mereu am găsit și locuri mai retrase dacă am vrut.

Hai Departe Comana (2)

Înspre est

Ferma Animalelor

Nu știu dacă locul acesta mai are nevoie de prezentare în rândul populației din București care a produs urmași în ultimii ani, dar e ce spune și numele: o fermă turistică (ea are și partea funcțională de altfel), în care copiii pot vedea și hrăni oi, capre, ponei, lame, struți, iepurași, găini, rațe gâște și alte lighioane. Plus locuri de joacă, o autoservire tip împinge tava și magazin de unde poți cumpăra produsele lor. În afară de faptul că e mereu foarte aglomerat, iar vara umbra nu e chiar suficientă, copiii se distrează copios hrănind animalele, țopăind în locurile amenajate și pe lângă ele sau participând la diverse ateliere.

Hai Departe Ferma Animalelor

Cernica

Nu vorbesc aici de mănăstire și zona aferentă, ci de partea laică și de agrement a situației. Există și aici parc de aventură cu trasee prin copaci, tir și alte activități, pădure, lac, grătare și mese, deci vii cu mâncarea la pachet. Personal mi-a plăcut cel mai puțin dintre toate; am găsit atmosfera cam prea ”grătăristă”,  presărată ici colo cu manele. Poate n-am nimerit ziua potrivită.

Înspre vest

La Țară

Tot modelul animale-locuri de joacă-mic lac cu bărcuțe-plimbări cu căruța e și aici, dar în alte parte a Bucureștiului. Plus ustensile pentru pictat și diverse activități cu copiii, gen modelat covrigi pe care apoi îi coc. Cu siguranță copiii nu se plictisesc repede și sunt multe de explorat. Vara deschid și piscină. Noi am fost primăvara și temperatura era foarte ok, vara s-ar putea să fie un pic mai greu cu lipsa umbrei. Cred că sunt destul de la început; și cu organizatoricele mai au un pic de lucrat.

Hai Departe La Tara (2)

Cu siguranță mai sunt și alte locuri numai bune de stat la aer și tare am vrea să aflăm despre ele de la voi. Promitem să le încercăm și apoi să actualizăm lista. Toate locurile de mai sus sunt testate, iar părerile sunt, bineînțeles, subiective prin prisma gusturilor și nazurilor personale.

S-ar putea să te intereseze şi:

Cu copilul în şi pe lângă Bucureşti, ediţia 2020

Cu copiii la fermă, lângă București. Ferma Pedagogică Săbăreni şi FarmPark Solacolu

Cu copiii pe lângă București. La Arțar

Bucureşti: unde ieşim noi la terasă cu copilul

Dacă ţi-a fost de folos acest articol, ne poţi susţine urmărindu-ne pe Facebook şi pe Instagram şi dând share în reţeaua ta.

Comentarii

4 comentarii la „Unde mergem vara în weekend, cu copiii, pe lângă București?”
  1. Anne Marie spune:

    Felicitări Andra! Foarte frumos povestești, interesant și captivant!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s