Ce faceți voi în weekend-uri când nu plecați peste noapte din oraș? Noi căutăm locurile acelea în aer liber în care să petrecem câteva ore de distracție și relaxare. Să aibe unde zburda și ce scormoni copilul (mai) mare, să-l putem plimba cât de cât și pe bebe, iar dacă au și animăluțe, cu atât mai bine. Fermele turistice se încadrează, deci, numai bine cerințelor, iar în ultimele weekenduri am fost la două destul de recent deschise: Ferma Pedagogică din Săbăreni și FarmPark Solacolu. Povestesc mai jos cum a fost, poate vă dau o idee de weekend cu copiii.
Ferma Pedagogică, Săbăreni
E în cadrul unei ferme de rulouri de gazon, deci beneficiază de iarbă numai bună de alergat, inclusiv pe un acoperiș verde măricel pe care te poţi cocoţa şi veni în viteză la vale, în picioare sau rostogol, fiecare cum vrea şi poate. Noi am alergat la vale după o minge, de exemplu şi ne-am tăvălit în soare pentru nişte poze. Am hrănit căpriţe şi iepuraşi, Vera a făcut o tură de parc în spatele Simonei, una dintre cele două iepe prietenoase pe care copiii le pot călări, am făcut picnic, ne-am plimbat prin parcul dichisit şi n-am ratat nici locul de joacă, mai ales că are o mică tiroliană. Una peste alta, câteva ore la aer foarte plăcute. Înţeleg că fac şi ateliere de grădinărit, dar nu ştiu când şi cum, merită dat un telefon dacă sunt de interes.
Ce nu prea ne-a plăcut: nu poţi cumpăra nici măcar o apă de acolo şi nici n-ai nimic prin preajmă (am văzut nişte familii cu mâncare de tip take away, deci cineva totuşi livrează acolo). Cu mâncarea cu siguranţă e mai complicat de oferit, dar să vândă nişte răcoritoare sper să fie în plan cât de curând, că sigur cerere e. Iar vara cred că se face foarte cald şi nu ştiu câtă umbră e, copacii fiind încă destul de mici.
Costă 20 lei per persoană mai mare de doi ani şi 30 de lei plimbarea de 10-15 minute pe cal. Nu iese, deci, ieftin, dar daca staţi în partea aceea a Bucureştiului şi vă propuneţi să ajungeţi des, există opţiunea de abonament.
Merită? Eu zic că o dată sigur da, în mod repetat doar dacă nu faci foarte mult până acolo. La noi, de exemplu, poate trece bine de o oră drumul dacă prindem Bucureştiul aglomerat.






FarmPark Solacolu
Fix în partea cealaltă a Bucureştiului, la Solacolu, am fost la FarmPark. Aici design-ul locului mi s-a părut mai basic, dar stau clar mai bine pe organizare. Nu mă surprinde, căci ferma turistică e o extensie nouă a Domeniului Solacolu, cu baltă de pescuit şi facilităţi de cazare. Nu stiu cum sunt apartamentele, dar balta şi foişoarele de pescuit arătau foarte îngrijite.
Revenind la fermă, punctul de atracţie sunt caii şi poneii pe care se pot face plimbări în padoc. În rest mai sunt iepuraşi, strategic amplasaţi printre multele locuri de joacă şi câteva căpriţe, undeva în fundul curţii. Vera a fost niţel dezamăgită că poate urca doar pe ponei şi nu pe cal, dar i-a trecut repede şi s-a căţărat, morfolit în nisip şi jucat în continuu alături de prieteni prichindei şi ei.
Am venit cu morcovi de acasă pentru iepuraşi, iar pentru noi am putut lua de acolo (de fapt de lângă baltă, în proximitate) carne la grătar şi mici. Cam asta e toată oferta, dar a fost gustoasă şi ne-am bucurat că există.
La fel, vara prevăd o problemă cu lipsa umbrei, copăceii fiind mici şi firavi. Poate au în plan nişte umbrare pentru lunile următoare, ar fi bune. Aici am fost fără Radu şi cred că ar fi fost destul de dificil cu căruţul pe aleile de pietriş, deci luaţi în considerare şi alte mijloace de transportat bebeluşii.
Costa 15 lei per adult şi 10 lei per copil 2-14 ani intrarea şi 20 de lei plimbarea cu poneiul.
Merită? Ne-am simţit bine şi recomandăm, cu aceeaşi menţiune legată de timpul de ajuns. Dacă trebuie să traversezi Bucureştiul să ajungi aici, probabil că nu vei veni în mod repetat.




Unde mai vedem animale de fermă?
Ferma Animalelor din Pantelimon rămâne opţiunea cu cea mai multe animăluţe de văzut şi hrănit, dacă acesta este obiectivul principal al vizitei.
Foarte drăguţ e şi la Grădina Vlahiia în Snagov, un restaurant cu curte mare, mic lac şi o microfermă (să faceţi rezervare).
Şi la Domeniul Ştirbey din Buftea puteţi merge pentru echitaţie, iar copiii se vor bucura şi de interacţiunea cu câteva căpriţe sau să vadă păuni şi fazani.
Animăluţe şi posibilitate de echitaţie sunt şi la Edenland, în Baloteşti, pe lângă trasee în copaci şi alte jocuri în pădure.
Notă pentru data articolului (aprilie 2021): Pentru toate locurile din Ilfov, daţi întâi un telefon, să nu vă treziţi că e carantină şi sunt închise.
Sper că ți-a plăcut acest articol. Mi-ar plăcea să ținem legătura și cel mai ușor e pe email. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal cu inspirație pentru călătorii și informații folositoare!
Să avem zile cât mai distrative în aer liber! S-ar putea să îţi fie de folos şi alte idei de petrecut weekedurile în şi în jurul Bucureştiului:
Comentarii