București: Unde ieșim noi la terasă cu copilul

Vă zic din start că nu vor fi locuri care se declară „de familie” sau care au loc de joacă relativ mare; acelea sunt cumva mai ușor de identifcat și în același timp nu am dezvoltat vreo atracție deosebită pentru vreunul dintre ele. Trec aici, deci, niște terase la care ni s-a părut prietenos de mers cu Vera și sunt și genul de locuri în care am merge cu plăcere și fără copil. Eu simt mare nevoie de mai multe astfel de terase – mai aveți idei? Ordinea e aleatorie, am pus și link în denumire către site-ul sau pagina lor de Facebook.

Grădina Verona

Aproape de Romană, în spatele librăriei Cărturești, e un loc în care mergeam cu drag și înainde de Vera, fie dimineața pentru un mic dejun târziu, fie seara la o bere. E mare și verde, primăvara înflorește glicina cu o ploaie de flori mov, pe jos sunt pietricele cu care toddlerii vor fi ocupați o vreme, au limonadă cu fructe uriașă și atmosfera foarte relaxată. Și e la doi pași de parcul Grădina Icoanei, în care puteți continua cu tobogane și cățărări la locul de joacă.

Hai Departe Gradina Verona

J’ai Bistrot

Calea Griviței nu e cea mai selectă zonă, dar J’ai Bistro are o grădină boemă, ascunsă vederii din stradă, muzică plăcută, mâncare bună, umbră naturală, pietricele și ceva zonă cu nisip în care copii mai pot scurma. Fac și tot felul de evenimente seara, dar la ele nu prea e de mers cu copiii.

Hai Departe J'ai Bistrot
Sursă foto: pagina de Facebook J’ai Bistrot București

Grădina Eden

Terasa asta mare și hipsterească din centrul Bucureștiului nu e deloc orientată către copii, dar pentru că e umbră, spațiul e generos și au pufi, hamace și tot felul de acareturi în partea din spate de care te poți ”lega” ca să distrezi piticii, e ok să mergi și cu copilași mici din când în când pe acolo. Când nu sunt evenimente, însă, atunci muzica e prea tare și locul prea aglomerat. De ceva vreme au și mâncare, dar nu aș încadra-o la baby friendly, deci mergeți cu gustărele la pachet pentru copiii mititei.

hai-departe-gradina-eden.jpg

Suento

E sora-terasă a lui Gram Bistro, într-o curte cochetă, umbroasă și liniștită din zona Eminescu, excelentă pentru o ieșire cu juniorii. Chiar la mic dejun, deschid la 10. Au și doi metri pătrați de loc de joacă pentru copii, dar chiar și fără el pot să alerge pe aleea lungă, să își facă de lucru pe lângă mese cu pietricele și mere căzute din copac sau să îți dea gata limonada (știu eu ce zic).

Hai Departe Suento

Fabrica Gastropub

E fostul Deschis Gastrobar, preluat de ceva vreme de Fabrica. Cocoțată pe acoperișul unei foste hale industriale de pe malul Dâboviței, terasa aceasta are, pe lângă poziționarea interesantă, o groapă mare cu nisip și oarece spațiu pe mijloc, unde piticii pot zburda. Organizează proiecții de film și alte evenimente care nu sunt destinate copiilor, dar, evident, nu în fiecare zi și în general nu la orele la care ieșim noi cu pitica.  Din stradă, urmăriți niște peștisori desenați pe asfalt și pe ușă, ca să nu ratați intrarea. Apoi urcați patru etaje și sperați că toddlerului i se va părea amuzant să urce scări, ca să nu îl cărați si pe el.

Hai Departe Fabrica Gastropub (2)

Ceai la Vlaicu

Cum îi zice și numele, e o ceainărie, dar poți să bei și un pahar de vin sau o bere dacă dorești. Te întâmpină trandafiri și hortensii și un aer de relaxare, iar mesele sunt suficient de împrăștiate în grădină cât piticul să se poată zbengui și el. Eu mi-am serbat ultima zi de naștere acolo și prietenii au venit și ei cu copiii: opt toddleri și trei bebeluși au avut ceva energie, dar nu ne-am simțit deloc îngrămădiți. Dimpotrivă, am avut loc să facem baloane, să țopăim și să ne simțim în largul nostru – eram doar noi, ce-i drept, pentru că altfel nu știu cât le-ar fi priit experiența altor doritori de ceai și relaxare.

Hai Departe Ceai la Vlaicu

Stadio

Are o terasă destul de mică, deci nu se încadrează neaparat în tema articolului, totuși îl trec aici deoarece pentru noi a fost mereu o opțiune excelentă atunci când vrem să mâncăm în oraș și plouă. E un restaurant mare, aproape de Universitate, cu meniu bogat și cea mai mare atenție pe care am văzut-o oriunde acordată igienizării scaunelor înalte pentru copii. Noi stăm la masă în atrium și astfel cu Vera mai putem alerga în spațiul imediat alăturat, adică holul spre clădirea de birouri. Ne-am jucat chiar și cu niște mingiuțe foarte țopăitoare și nu am deranjat pe nimeni.

Hai Departe Stadio
Sursă foto: pagina de Facebook Stadio – Restaurant cu Atrium

Social 1

Social 1 e frate cu Stadio, deci au cam același meniu, dacă nu identic. E la parterul unui bloc de pe Bulevardul Unirii, aproape de Casa Poporului, astfel că ieșirea aici merge de minune combinată cu o vizită la fântâni. Și chiar ți se face foame după ce oprești de 50 de ori copilul să nu sară în apă. Au fost drăguți să ne aducă creioane colorate pentru Vera, iar Costel i-a amenajat un mini loc de joacă din două scaune, astfel că n-am avut nici proteste până a venit mâncarea. Revenim.

Hai Departe Social 1

Sweetology

Nici aceasta nu e terasă, dar dacă ați ajuns la momentul glorios în care copilul mănâncă și înghețată, aici e de venit. Artizanală, delicioasă, momentan e înghețata noastră favorită din București și la ce coadă e mereu, sigur nu suntem singurii. Pentru că e foarte cremoasă, nici nu e deosebit de rece (pentru o înghețată, bineînțeles), ceea ce o face și mai prietenoasă cu copiii. Și cu părinții lor.

Hai Departe Sweetology

Voi unde mergeți la terasă cu piticii? Spuneți-ne, să încercăm și noi.

S-ar putea să te intereseze și:

Unde mergem vara în weekend, cu copiii, pe lângă București

Comentarii

Un comentariu la „București: Unde ieșim noi la terasă cu copilul”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s