Dinozauri și castel. Prima mini-călătorie în patru

Ce puteam să vreau de la prima mini-călătorie cu bebe de trei săptămâni și copilaș de trei ani jumătate? Păi, în primul rând, să supraviețuim noi părinții cu mintea întreagă și să vedem cum ne e în formula asta de călătorit. În al doilea rând, să se distreze copilul “mare” și, dacă o fi cu putință, să ne simțim și noi bine schimbând peisajul. Observați că nu am folosit cuvântul relaxare; cine crede că e posibilă în plimbări cu copii atât de mici fie e de un zen nivel ninja și abilități supra-umane de organizare, fie pleacă cu ajutoare (o bonă, o bunică ceva).

Și chiar am primit ce-am vrut, să-mi crească mie inima și așteptările pentru o altă ieșire curând. Meritul lui Radu, clar, care doarme ca un erou în aer liber în căruț sau sistem de purtare și rezistă decent în mașină. Noaptea nu e încă prietena lui, dar aceeași situație e și acasă. Vera nu e numai obișnuită cu plimbările, ci le și așteaptă cu nerăbdare și o motivează mult destinația și activitățile pe care urmează să le facem.

Să nu vă închipuiţi acum că am făcut cine ştie ce tură de forţă, dar am avut două zile pline în zona Râşnov-Bran şi o cazare cu piscină, spre bucuria piticei. Sâmbătă doar ne-am dus, cu oprire de prânz la Ploiești și seara bălăceală pentru Vera, iar marți doar ne-am întors. Ploua oricum destul de tare.

Castelul Bran

E destinaţia turistică evidentă în zonă, dar nu mai fusesem de mult şi ne-am gândit că Vera ar putea să îl găsească interesant. Nu ne înşelăm: intră rapid în modul explorator şi întâi cucerește dealul până la baza castelului, cu urcare din parc. Descoperă apoi scările înguste, turnurile şi balcoanele, în timp ce crează o poveste cu noi în rolurile principale. Pune o mie de întrebări la expoziția digitală din castel despre iele, vârcolaci și alte creaturi înfricoșătoare din folclorul românesc. Chiar nu știam că avem și centauri (sântoaderi) în miturile populare. Pentru cine și-ar dori ceva Dracula în amenajarea spațiului de vizitat din castel în detrimentul obiectelor și informațiilor despre Regina Maria și casa regală, această expoziție poate fi un trade-off bun.

Dino Parc

Luni mergem la Dino Parc, că doar de aia am venit în zonă. Vera e în “etapa dinozauri” și cum a aflat despre existența unui asemenea loc și-a dorit mult să meargă. Iată-ne, deci, în pădurea de sub cetatea Râșnov, printre mulajele de dinozauri în mărime naturală și multele locuri de joacă. E frumos, ne place și nouă nu numai copilului: dinozaurii sunt mulți și chiar bine făcuți, câțiva mișcă și scot sunete destul de înfricoșătoare, luni nu e aglomerat, plimbarea e foarte placută. Încântarea maximă pentru pitică o produc puii de dinozaur, oriunde sunt și ei amplasați lângă mulajul de adult. Vorbește cu ei și îi mângâie, mai mare dragul. Deci parcul ăsta e bifă obligatorie pentru orice familie în care conversațiile despre triceratops, diplodoci și pachicefalozauri (nu inventez nimic) sunt deja banalități zilnice.

Ce? Cum? Unde? Cât?

Cazarea. A fost un punct cheie în reușita ieșirii cu bebe așa mic plus alt copil. Sunt convinsă că la un moment dat vom putea dormi toți în aceeași cameră, dar momentan bebe mai plânge noaptea și nu voiam și un toddler supărat că a fost trezit. Așa că am căutat foarte specific cazare cu apartament cu două camere separate, care se închid cu ușă, fiecare cu pat dublu, să aibă și restaurant cu terasă să nu ne batem capul cu mâncarea dimineața și seara, să aibă și curte și ideal și piscină. Și bineînțeles să fie aproape de Dino Parc. Chiar am găsit să le bifeze pe toate la Conacul Ambient din Cristian. Are și loc de joacă în curte, iar la piscină se mergea cu programare pentru păstrarea distanțării.

La prânz. În ziua cu Dino Parc am mâncat la restaurantul lor, care are mâncare de fast food destul de nefericită. Recomand să îl săriți; chiar la începutul drumului care urcă la cetate și parc e un restaurant Sergiana, poate fi o opțiune mai bună. În ziua cu castelul am mâncat la Vila Bran și cât așteptam mâncarea Vera s-a distrat în Valea cu povești cu personajele de acolo. Am stat la terasă, dar onest vorbind nu s-ar chema distanțare socială ce era acolo.

Castelul Bran. Bazarul de la intrare e sufocant, din punctul meu de vedere și cam plin de chinezării. Altfel, în castel și parcul aferent situația era destul de relaxată și distanțată, iar lumea purta regulamentar mască. 40 lei de adult intrarea, cu încă 10 lei pentru Tunelul Timpului, o expoziție subterană cu proiecții, pe care noi am lăsat-o pentru data viitoare.

Dino Parc. Noi am așteptat ca Vera să fie cu adevărat interesată de dinozauri și apoi am venit, astfel că entuziasmul a fost maxim. Merită și dacă copilul nu manifestă (încă) o afinitate deosebită pentru creaturi preistorice: sunt mari și impresionante mulajele, locurile de joacă multe și variate, va fi oricum distractiv. Am luat bilete online (30 lei / adult, 23 lei / copil peste 3 ani); nu era aglomerat când am fost noi, dar în vârf de sezon achiziția biletelor înainte de vizită scutește statul la coadă.

Mai plecăm cu bebe așa mic? Ziceam da și dacă nu era așa bine weekendul acesta prelungit, dar cu atât mai mult acum.

Comentarii

3 comentarii la „Dinozauri și castel. Prima mini-călătorie în patru”
  1. Lezoazo spune:

    Frumos… sa va traiasca kinderii!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Anne Marie spune:

    Ma bucur ca încă vă păstrați plăcerea calatoritului! Așa sa rămâneți mereu! Sunt amintiri frumoase pe care mă bucur că le împărtășești cu noi! Sa fiți sănătoși și fericiți in continuare!Va îmbrățișez cu drag pe toți!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s