Cum a fost la Castelnor, Păltiniș, cu copiii

Musai voiam să încerce Vera schiul pentru prima dată iarna aceasta și am ales să mergem la Păltiniș. Deși noi nu schiasem niciodată aici, cumva se conturase în mintea noastră că e o combinație bună de pârtii, oportunități de instructor ok și ceva mai puțină aglomerație decât Valea Prahovei sau Poiană.

Am avut dreptate, a fost foarte ok pentru primul contact cu schiul, dar articolul acesta este despre unde ne-am cazat. Subiect foarte important de altfel, pentru că ne așteptam ca episodul ”zăpada” să nu dureze mai mult de 3 ore pe zi și apoi ce să facem restul timpului cu piticii energici?

O variantă ar fi fost să mai mergem spre Sibiu sau în alte locuri pe după-amiază, însă am preferat să căutăm un hotel care să aibă și piscină și să ne petrecem astfel a doua parte a zilei. Să aibă și restaurant, ca să nu mai ieșim seara în căutare de mâncare. Și apartament, să nu ne înghesuim toți patru într-o cameră. Și review-uri bune, să mergem undeva frumos. Și uite așa s-a conturat Castelnor.

N-o lungesc mult: nouă chiar ne-a plăcut, însă e de ținut cont că ieftin nu e. Detaliez mai jos.

E genul de loc all-in-one

O zic la modul pozitiv: dacă stai doar vreo 2 zile, poți liniștit să nu ieși deloc de acolo. Are cazare, restaurant, piscină și spa interioare, piscină exterioară și loc de joacă afară pentru vremea caldă. Plus priveliște frumoasă foc.

E aproape de pârtie, dar îți trebuie mașină

Oricum am ajuns cu mașina la Castelnor, nici nu prea e altă alternativă. De altfel, Castelnor e izolat de restul comunității, deci pe jos poți doar să ieși la plimbare în natură prin împrejurimi. Iar până la pârtie făceam câteva minute: sunt 2 km și ceva și n-am avut nicio problemă cu parcarea acolo, erau locuri suficiente. Sigur, am fost în timpul săptămânii, dar pare gestionabil și pentru weekend.

De la hotel până la drumul principal sunt câteva sute de metri de drum cu zăpadă bătătorită (în cazul nostru; probabil pământ sau pietre când e mai cald), dar am urcat ușor și cu mașină cu tracțiune simplă.

Au și shuttle până la pârtie; ora 10 era însă prea devreme pentru noi și am preferat flexibilitatea mașinii.

Apartamentul în care am stat: sus-jos pe scări, după copii

Noi dormim fiecare părinte cu un copil și ideal în camere diferite, ca să evităm chirăiala amânătoare de somn. Deci preferăm apartamentele, inclusiv la hotel. N-am studiat dacă au și altfel de apartamente, dar ăsta de l-am primit noi avea scară interioară între living și dormitor, deci prilej de joacă pentru copii și multă mișcare pentru noi, să nu se împrăștie piticul cel mai mic. A fost în cunoștință de cauză, însă, nu ne putem plânge.

Ce mi-a plăcut mult la apartament: izolare fonică excelentă versus celelalte camere, pat mare și foarte confortabil în dormitor, spațiu decent, mașinută de cafea Nespresso, spații de depozitare ok, baie la fiecare etaj, prosoape, halate și alte accesorii plăcute, totul foarte bine întreținut.

Ce putea fi mai bine pentru noi: canapeaua extensibilă din living nu e confortabilă la dormit oricum ai da-o, mai ales cînd o compari cu patul grozav de sus. Iar ușa de sus, de la dormitor e o glumă bună pentru cine vrea să culce un copil mai devreme: e din sticlă transparentă și nici nu e deosebit de etanșă, dacă acesta o fi cuvântul. Deci ioc izolare fonică și luminoasă față de living.

Concluzia mea a fost că nu e apartament pentru familii, ci pentru cei care vor și își permit să aibă zonă de living și dormitor separate, dar tot doi sunt. Am funcționat ok, nu mă înțelegeți greșit, dar o ușă obișnuită la dormitor nu ne-ar fi stricat.

Cu un singur copil mic sau preșcolar încapi foarte bine într-o cameră dublă, zic eu.

Spa și piscină: am stat la murat câteva ore pe zi

Highlight-ul hotelului a fost, pentru pitici, bălăceala. Am petrecut două-trei ore în fiecare după-amiază la piscină, unde au înotat, sărit și s-au scufundat până ne-am încrețit toți ca niște prune uitate de vreme. Cam ca în reel-ul de mai jos.

Piscina interioară are între 120 și 160 cm adâncime și e tip infinity într-un capăt, unde poți face niște poze artistice foarte drăguțe cu pesisajul montan. Asta dacă n-ai doi balauri-de-apă care te folosesc pe post de rampă de lansare pentru sărituri și scufundări.

În jurul ei mai sunt jacuzzi interior și exterior, o ”cădiță” cu apă foarte caldă, un duș interesant cu multe programe, plus saune diferite și spații de relaxare.

În afară de mici vizite la jacuzzi și la piscinuța caldă, noi am stat tot-tot-tot timpul în piscină. Oportunitățile sunt mult mai multe acolo, însă, dacă ai contextul potrivit. Au program de sauna master și tot felul de tratamente faciale și corporale, sală de fitness, salină și poate și altele de nici măcar nu le-am băgat în seamă. Data viitoare.

Există și piscină exterioară; era sub un strat gros de zăpadă acum, bineînțeles.

Restaurantul: am mâncat bine

Restaurantul e mare și aerisit, a suportat cu brio 7-8 copii alergând de colo-colo printre mese sau jucând ascunselea. Are o super priveliște când nu e ceață și terasă generoasă pentru vremea caldă.

Noi am avut demipensiune, care a funcționat așa: mic-dejun bufet cu de toate (eu am apreciat secțiunea de tartine, fiind mare amatoare de câte-un-pic-din-toate), iar pentru cină comandam de dimineață din meniul zilnic prestabilit (adică câte cinci variante de aperitiv, respectiv fel principal și desert, dintre care cel puțin câte două vegetariene). Deoarece copiii sub 6 ani au gratuitate, am avut practic câte două meniuri per cină și în cele mai multe zile ne-au ajuns fără probleme pentru toți patru, doar că ăștia mari nu prea mai prindeam desert. În alte zile am simțit nevoia să mai suplimentăm, comandând a la carte din meniu.

Cina se poate transforma în prânz dacă ai demipensiune, sunt flexibili cu treaba asta.

Cât despre mâncare în sine, a variat de la ok la excelentă, iar copiii au găsit și ei mereu ceva să le placă; și nu mă refer numai la desert.

Alte activități

În funcție de anotimp organizează plimbări pe zăpadă, ture cu bicicleta și alte chestii outdoor. Au pe la prânz și ceva program pentru copiii, pe care însă nu l-am cercetat pentru că i-am “chinuit” cu somnul de amiaza. Mi s-a părut, însă, o ofertă frumușică.

Au și loc de joacă exterior, cu siguranță foarte folosit pe vreme caldă.

Comunicarea cu ei: foarte ușoară

Au răspuns super prompt și detaliat la email-uri, acolo toată lumea a fost prietenoasă. Am avut și un incident cu vomă într-o noapte și ne-au ajutat cu “schimburi” imediat ce i-am anunțat.

Ofertele de cazare

Noi am fost cu pachetul de 5 nopți cu demipensiune duminică-vineri; copiii, având sub 6 ani, au mers gratuit. Am plătit extra 150 de euro/5 zile pentru că am folosit și canapeaua ca pat. Au și altfel de pachete: de weekend, de sărbători etc, sunt pe site și înțeleg că se schimbă periodic. Evident, poți merge și o perioadă oarecare.

Prețurile sunt mari (așa cum au “explodat” prețurile la toate cele), dar având în vedere că nu sunt așa multe hoteluri care oferă tot combo-ul cazare-restaurant-piscină-spa, cam aia e. E important chiar să folosești toate facilitățile de aici, ca să merite cu adevărat.

Altele

Când totul e în general bine, observi și micile extra-detalii simpatice: cafea, ceai, apă, mere și bombonele disponibile mereu în recepție, faptul că la cină primeai automat și apă (am mai fost în locuri fițoase cu demipensiune unde mi-au taxat fiecare picătură de apă), faptul că am putut lua un aspirator când aveam nevoie să scot mucii piticului etc. Sigur că n-ar compensa servicii proaste, dar mie îmi plac chestiile astea.

Deci?

Deci ne-a plăcut la Castelnor 🙂 Vezi mai bine cum arată la interior în reel-ul de mai jos.

Sper că ți-a plăcut acest articol. Mi-ar plăcea să ținem legătura și cel mai ușor e pe email. Abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal cu inspirație pentru călătorii și informații folositoare!

În curs de abonare…
Excelent, te-ai abonat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s