Calendar de Advent cu activități cu copiii. Facem și noi anul acesta

Mai e doar o zi și vor începe să curgă pe feed poze cu calendare de Advent deschise regulamentar, câte o “fereastră” pe zi sau devastate de la început cu totul. Sau cu activități zilnice cu copii cuminți care abia așteaptă să monteze cu răbdare căsuța de turtă dulce. Anul acesta ne alăturăm și noi ultimei categorii, nu scăpați!

Scriu mai jos și ce activități facem, dar întâi o paranteză scurtă ce e cu calendarul acesta. Advent vine din religia catolică: e perioada de așteptare și pregătire a Crăciunului. Începe în fiecare an în a patra duminică înainte de Crăciun și pregătirile sunt practice, gen decorațiuni și coroniță cu lumânări, dar și liturgice și sufletești. E o perioadă ce recrează așteptarea nașterii lui Iisus.

Comercial, perioada aceasta a fost transformată în calendare cu zilele până la Crăciun, pentru simplitate începând cu 1 decembrie. Fiecare zi ascunde sub o “ușiță” sau alt acoperiș creativ o surpriză. Și le deschizi câte una pe zi. Cele mai întâlnite sunt calendarele cu ciocolățele sau bomboane, dar există și cu cosmetice, accesorii și orice e suficient de mic să intre 24 de bucăți într-o cutie rezonabilă ca mărime.

Pe lângă bomboane, niște părinți s-au gândit la un moment dat că le-ar plăcea copiilor și ceva cu tematică de iarnă / Crăciun sau pur și simplu chestii făcute în familie și așa s-a născut calendarul Advent cu activități. E frumos, trebuie să recunoaștem, să simți anticipație pentru ziua care vine și să descoperi ce activitate grozavă îți mai aduce.

Iată și activitățile din calendarul nostru. Mare parte sunt decise împreună cu Vera – nu va mai fi surpriză absolută, dar a fost chiar entuziasmată să se gândească la activități – de unde și fulgii de hârtie, baloanele de Crăciun și zâmbetul frigiderului – și sigur îi va face plăcere să le redescopere.

1 Decembrie – Scrisoare pentru Moș Craciun + ascultăm imnul național (și află, așa, ce e un imn)

2 Decembrie – Reluăm povestea nașterii lui Iisus și a semnificației Crăciunului

3 Decembrie – Adunăm crengi, le tăiem și facem brad deco de agățat pe perete

4 Decembrie – Facem o hrănitoare pentru păsări

5 Decembrie – Curățam ghetele pentru Moș Nicolae și citim legenda acestuia

6 Decembrie – Spunem fiecare în ce călătorii vrem să mergem anul viitor (Costel va fi teribil de încântat)

7 Decembrie – Alegem poze făcute în 2022, pe care să le printăm și oferim bunicilor alături de cadoul de Crăciun

8 Decembrie – Vânătoare de luminițe prin oraș

9 Decembrie – Coacem biscuiți

10 Decembrie – Facem un video cu noi patru. Încă ne gândim la conținut, dar să conțină și vorbe și ceva maimuțăreală

11 Decembrie – Facem pachetul cu haine și încălțăminte pentru un copil dintr-un mediu defavorizat (proiectul “Încalță un înger” al asociației Dragoste Desculță)

12 Decembrie – Facem o prăjitură cu decor de Craciun

13 Decembrie – Ne spunem ce ne place cel mai mult unii la alții

14 Decembrie – Facem fulgi deco de hartie

15 Decembrie – Pictăm felicitări pentru Crăciun

16 Decembrie – Scriem urările pe felicitări si le punem la poștă

17 Decembrie – Decorăm bradul și casa

18 Decembrie – Mergem la un spectacol de Crăciun

19 Decembrie – Alte decorațiuni de hârtie / handmade

20 Decembrie – Cântăm colinde

22 Decembrie – Umflăm baloane “de Craciun”

23 Decembrie – Ochi și zâmbet pentru frigider, din magneți

24 Decembrie – Lăsăm un mic cadou pentru Moș Crăciun

Ca format fizic, vom folosi un calendar cu buzunărașe de fetru aplicate pe un carton de niște mâini dibace. L-am luat la o licitație caritabilă.

Vera a insistat pe mai multe arts & crafts, dar simt că voi înlocui cel puțin una dintre ele cu ceva patinoar sau un târg de Crăciun. Altfel, m-am orientat și eu să căutăm crengi când suntem la munte, să avem activități mai light în zilele în care deja are program după grădiniță etc. Ca să ne bucurăm, nu să devină o corvoadă.

Voi faceți sau dăruiți calendare de Advent?

Apropos, eu am zis că noi “facem” așa, ca să pară treabă de familie. De fapt eu m-am gândit că ar fi frumos, cum îmi doresc eu să face de toate oricum, Costel a aflat și el cu ocazia asta despre concept, Vera s-a entuziasmat și chiar a participat la crearea lui în limita răbdării celor 5 ani pe care îi are, iar Radu va lua parte sau încurca la activități, după posibilități și chef.

Sursă foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s